FødevareDanmark roser inflationshjælp til energiudsatte fødevareforretninger  

PRESSEMEDDELELSE fra FødevareDanmark

FødevareDanmark står til rådighed for reaktioner på den netop offentliggjorte inflationspakke til energiudsatte, mindre købmænd, slagtere, bagere m.m.

Selvom energipriserne efterhånden har stabiliseret sig på niveauet fra før, Rusland invaderede Ukraine, og råvarepriserne generelt er faldende, er økonomien fortsat presset i en stor del af landets små delikatesseforretninger. 

Sådan lyder det fra FødevareDanmark, der er paraplyorganisation for små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren – herunder Danske Slagtermestre, Konditorbager A/S, Ostehandlerforeningen for Danmark og Danmarks Fiskehandlere.

”Butikkerne har tæret på reserverne for at betale deres regninger i snart et år, og mange steder begynder det at gøre ondt. Forbrugerne er fortsat tilbageholdende, og butikkerne mærker naturligvis også den tårnhøje inflation”, siger Leif Wilson Laustsen, formand i FødevareDanmark 

Derfor glæder FødevareDanmark-formanden sig også over den inflationspakke målrettet energiudsatte, mindre købmænd, slagtere, bagere m.m., som erhvervsminister Morten Bødskov netop har fremlagt. 

”Det er ikke en pakke, der kommer til at ændre hverdagen hos vores medlemmer, fordi beløbet er relativt beskedent. Men det er en håndsrækning, der kan give lidt luft hos nogle af de virksomheder, der er allermest pressede”, siger Leif Wilson Laustsen.

Noget af det, der har været usikkerhed omkring undervejs i forhandlingerne, er, hvor små byerne skulle være, for at være omfattet af inflationspakken. Forligskreds er landet på, at hjælpepakken bliver målrettet byer med op til 2.500 indbyggere. 

”Vi var noget bekymrede for, at man ville gå længere ned, men ved at grænsen nu sættes ved 2.500 indbyggere, vil der være betydeligt flere virksomheder, der kan få adgang i hjælpen. Blandt andet butikker, som ligger i turistområder, der er kendetegnet ved få fastboende, men mange logerende i sæsonerne, hvor ikke mindst slagteren, fiskehandleren, bageren m.v. er med til at trække folk til”, siger Leif Wilson Laustsen.

Cases og kommentarer:

FødevareDanmark står til rådighed for yderligere kommentarer samt muligheden for at finde relevante casevirksomheder.

  • Leif Wilson Laustsen, formand i FødevareDanmark, m: 23 25 14 06