Flere folkeskoleelever skal i erhverspraktik

Flere elever i folkeskolen skal i erhvervspraktik! Sådan lød meldingen i går fra Dansk Metal, Danmarks Lærerforening og Dansk Industri, som foreslår at gøre erhvervspraktik obligatorisk for elever i 6. – 9. klasse. I FødevareDanmark bakker vi op om alle forslag, der kan hjælpe til, at børn og unge kommer ud og oplever flere forskellige fagligheder. 

For mange vil det være ganske uvant f.eks. at bage rundstykker, filetere fisk eller sætte udskæringer frem i slagterens køledisk, men vi er nødt til at give eleverne flere positive oplevelser i erhvervslivet, så de kan træffe et mere informeret valg, når de skal videre fra folkeskolen.  

Vi skal være selvfølgelig være varsomme med, at det ikke kapper over og bliver et problem hos de små og mellemstore virksomheder, der skal introducere eleverne til arbejdet. Men samtidig er der så stor efterspørgsel på kloge hænder, at vi er nødt til at ændre måden, vi betragter erhvervspraktik på. 

Sammen med erhvervspraktik er et af de vigtigste værktøjer, man kan gribe til i folkeskole for at få flere erhvervsuddannede, en mere individuel uddannelsesvejledning, hvor mulighederne på hele arbejdsmarkedet kan inspirere den enkelte elev. Hos FødevareDanmark ser vi frem til diskussionerne om de bedste løsninger, når regeringen præsenterer sit folkeskoleudspil.